Chapel Renovation and Office Addition

Soderstrom Architects developed a comprehensive master plan for the synagogue. The goals of the master plan included creating space that improves the sociability and interaction of the congregation, improving the environment for office and administration staff, improving the security of the facilities and expand the educational capacity.

This project involved multiple phases which all took place while the facility remained in use. The scope included construction of a new chapel, additions to the administration building and renovation of the existing sanctuary and offices. Exterior work included a new courtyard with a water feature, covered walkways, ornamental gates and a sculptured stairway. The project was able to reach a 95% recycle rate with its construction waste and is certified LEED Silver.

CLIENT

Congregation Neveh Shalom

PROJECT TYPE

Synagogue

CONSTRUCTION TYPE

Addition

LOCATION

Portland, OR

SIZE

12,000  SF

COMPONENTS

Sanctuary, school office addition, classrooms, courtyard

SUSTAINABILITY

LEED Silver

More Faith Based Work

Valley Catholic K-8 School

sisters of st. mary of oregon

St. Francis K-8 School

st. francis parish

Central Catholic High School

central catholic high school

Moisant Center

Resurrection Catholic Church

More Faith Based Work

Valley Catholic K-8 School

sisters of st. mary of oregon

St. Francis K-8 School

st. francis parish

Central Catholic High School

central catholic high school