Plymouth High School

The new Plymouth High School, an alternative high school, houses approximately 80 students and replaces a complex of five portable trailer buildings. The school is designed to push the progressive boundaries of a typical high school and provide a safe, comfortable, and beautiful space for students who have had difficulty integrating into a traditional high school environment. The new design provides extensive natural day lighting and a tall commons volume running the length of the building, which is lined with high, operable clerestory windows to bring fresh air and light into the space. With the emerging needs and design requirements from the school district, the student restrooms have been designed to be gender inclusive single person toilet rooms with a shared common sink area. The project also features a large amount of flexible group and public meet-work space that allows staff to maintain supervision while remaining comfortable, light, and engaging.

CLIENT

St. Helens School District

PROJECT TYPE

Alternative High School

CONSTRUCTION TYPE

New Construction

LOCATION

St. Helens, Oregon

SIZE

10,200 SF

COMPONENTS

Classrooms, gender neutral restrooms, multi-purpose room/cafeteria, administrative offices

More K-12 Work

More K-12 Work